Julie V. Scott

Net-kaland: 1. fejezet

Chatallday.com, az internet beteges hálószobája

2015. szeptember 14. - Julie V. Scott

Újabb nap, újabb felejthetetlen élmények! - mondhatnám, ha nem egy kisvárosban tengetném mindennapjaimat. Mikor úgy döntöttem, hogy a nyári szünetre hazaköltözöm a szüleimhez New Yorkból, egy percig sem hittem, hogy ennyire unalmas lesz. A középiskolás éveim alatt imádtam itt élni, de mostanra a régi barátaim mind-mind elköltöztek és új életet kezdtek. Igaz, egy szavam sem lehet, hiszen én is ezt tettem. Miután felvettek a New York-i Egyetemre eszem ágában sem volt többet betenni a lábamat ide. Ha édesanyám nem erősködik, hogy ezúttal helyettük én költözzek nyárra, sosem jut eszembe, hogy felidézzem a régi emlékeket.

 

tumblr_mqa50t3rrm1rt3urko1_500.jpgA szobám éppen úgy festett, mikor nyár elején beléptem, mint ahogy végzősként itt hagytam. Tele a barátokkal készült közös fotókkal, emlékekkel, valamint rózsaszín unikornisokkal. Komoly személyiségem egyetlen gyenge pontjai eme mitikus lények. Apa szoktatott rá, mikor 5 évesen elvitt egy vidámparkba. A céllövöldénél a fődíj egy akkora unikornis volt, mint én magam, s szerelem volt első látásra. Akkor persze teljesen elhittem, hogy a játék lényege az, hogy ne találd el egyik pálcát sem a légpuskával, így apa ismételten bebizonyította, hogy az én hősöm, amikor a kezembe foghattam a plüss jószágot. Aztán idősebb fejjel rájöttem, hogy csak lefizette az eladót. Ettől még nem változott meg a véleményem, hiszen megadta, amire vágytam. Azóta is ő a kedvencem, Roland a rózsaszín unikornis.

 

beautiful-bedroom-cute-laptop-favim_com-1050341.jpgMost csak hátradőlök az ágyamon és élvezem, ahogy a lemenő nap narancssárgára festi körülöttem a szobát. Ez az utolsó estém itt, mielőtt visszaköltöznék a saját lakásomba, New Yorkba, így igyekszem a több órás vonatút előtt annyit pihenni, amennyit csak lehet. Igaz, volt rá 2 hónapom… A laptopomért nyúlok, felhajtom a tetejét és keresek néhány online megnézhető filmet. Ki is választok egy klasszikus romantikust, ezzel pótolva az életemből immár 3 éve hiányzó szerelmet, a szexuális élet hiányáról nem is beszélve. Szomorú, ha egy 21 éves fiatal nő életéből hiányzik a nagy Ő, aki a csillagokig repíti.

 

Éppen elindítanám a filmet, mikor megakad a szemem az egyik hirdetésen. „Ismerkedj kötetlenül, arc nélkül!”. Habozás nélkül kattintok a kéken villogó feliratra, hogy elolvashassam a pontos leírását.

 

„Névtelenségre vágysz, de nincs kedved belefutni kétes alakokba?
Kikapcsolódnál egy kötetlen beszélgetés keretein belül?
Jó helyen jársz!
A chatallday.com ezeket a vágyakat teljesíti!
Állítsd be a szűrőket és kezdj csevegni!”

 

Rákattintok a Regisztrációra, majd bejön egy kérdőív, amit el is kezdek kitölteni.


„Válassz egy nevet!”
Sokadik próbálkozás után az egyetlen, amit elfogad, az az Unicornlover21.


„Írj be egy jelszót!”
­­**********


„Add meg a korodat!”
21 év

„Nemed? Tegyél egy x-et a megfelelő helyre!”
Férfi:
Nő: X
Semleges:

„Milyen magas vagy?”
167 cm


„Hány kilogramm?”
65 kg

„Milyen nemű beszélgetőpartnert keresel? Tegyél egy x-et a megfelelő helyre!”
Férfi: X
Nő:
Mindegy:


„Mennyi idős legyen a partnered?”
21-27 év között


„Mivel foglalkozol szabadidődben?”
Reménytelenül várom az igazit – írom, aztán kitörlöm, mert hihetetlenül bugyutának tartom. Helyette azt pötyögöm: Szabadidőmben szeretek sétálni, a tengerparton lenni, élvezni a napsütést. Szeretek olvasni, többnyire szépirodalmi műveket, valamint rengeteget kerékpározok.

 

Na, hiszen mégsem írhatom oda, hogy javarészt a gép előtt roskadok, begubózva a plüsslovaim közé, csokis jégkrémmel tömöm magam és a romantikus-erotikus könyveken élem ki a siralmas szerelmi életemet. Picit szépítek a dolgokon, az senkinek sem árt… Ugye?

 

„Figyelem! Az chatallday.com nem támogatja a média tartalmak megjelenítését, az oldalon kiadott képekért és adatokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget!
Elfogadod a szabályzatot?
Igen: X
Nem:”



Rákattintok az Elküld gombra, majd a Csevegésre. Cikázok néhány adatlap között, aztán ráakadok egyre, ami megfelelőnek tűnik.


„Konstantin54, 25 éves férfi, 183 cm magas, 87 kg. 20-28 év közötti hölgy beszélgetőpartnert keres. Szabadidejében szívesen golfozik, úszik és focizik.”


Éppen rányomnék a Beszélgetés indítása funkcióra, mikor felvillan a jobb alsó sarokban egy kis ablak: Coop3r beszélgetni szeretne veled!
Felnyitom az ablakot és elolvasom az adatlapját.


„Coop3r 24 éves férfi, 189 cm magas, 102 kg. 21-24 év közötti hölgy beszélgetőpartnert keres. Szabadidejében többnyire tanul, a New York-i Egyetem orvosi szakának büszke hallgatója, ha pedig ideje engedi, olvas vagy edz egy közeli edzőteremben.”

Szimpatikusnak találom a fickót, kíváncsian olvasom az első levelét.

Coop3r: Kedves Unicornlover21! Habár neved cseppet sem tükrözi, de leírásod alapján igazán kellemes és komoly tumblr_inline_nrdi9duabt1ttf4tq_1280.jpgtársaságnak tűnsz. Lenne kedved csevegni?

Szemöldökömet összehúzva pötyögöm is a válaszomat.

Unicornlover21: Kedves Coop3r! Magam sem tudom, mi nyűgöz le jobban: az arrogáns stílus, vagy az edzőteremben mívelt izmok gondolata. Nem is gondoltam, hogy a NYU-ra ilyen alakokat is beengednek…

Feszengve, alsó ajkamat harapdálva várom a választ. Néhány perc múlva pittyegés kíséretében érkezik.

Coop3r: Szeretem, ha egy nőnek fel van vágva a nyelve. Vajon másra is használja a hölgy?
Talán te is a NYU-ra jársz? Nem is tudtam, hogy van nagyszájú hercegnőképzés is.

Ez most szórakozik velem?! Kezdek ideges lenni…

Unicornlover21: Pont akkor indították, mikor a lufiember képzést! Azt pedig, hogy a nyelvem szabadidejében milyen műveleteket végez, nem egy idegennel fogom megbeszélni!

how-do-i-find-someone_s-ip-address-on-facebook-or-chat1.jpgNéhány percig csak dühösen motyogok magam elé, majd visszaolvasom az eddigi levélváltásunkat. Alig 10 perce lépett be ez a férfi az életembe, s már egymás torkának ugrottunk. Talán ez valami fétise? Netán a gép előtt ül és önkielégít erre a felettébb mélyenszántó beszélgetésre? És ha épp a nyelvemről fantáziál? Jesszus, Chloe, ne gondolj már baromságokat! Beletúrok sötétbarna loboncomba, aztán lehajtom a fejemet a laptopra.
- Kevésbé kellene komolyan vennem ezt a dolgot… - mondom magamnak.

 

 

Coop3r: Bármennyire is érdekfeszítő ez a beszélgetés, kedves Unicornlover21, ki kell ábrándítsalak. A nyelved szabadidős tevékenysége csak abban az esetben érdekelne, ha a., orvosi tanulmányt kéne róla végeznem, b., ha éppen velem lenne elfoglalva. Minden esetre figyelemre méltó, hogy ennyire hevesen reagáltál, remélhetőleg nem csak az interneten éled ki ezt a vágyadat. Ami pedig a lufikat illeti… Nos, remélem, hogy a kockákat nem csak a csokoládénál részesíted előnyben! Persze én nem lennék olyan puha, mint egy plüss unikornis. ;) Álmodj szépeket, hercegnő!

Tátott szájjal bámulom az üzenetet, még legalább háromszor olvasom el, mire minden apró részletét figyelembe tudom venni. Lúdbőrös leszek, s akaratom ellenére látom lelki szemeim előtt a fel-felvillanó buja képeket. Nem lehet, hogy egy idegen így megzavarja a gondolataimat. Nem, nem, nem! Az pedig főleg nem lehet, hogy épp ő orvostanhallgató legyen a NYU-n! Ilyen gondolatokkal és… Istenem, már megint kirázott a hideg!
Nyughass Chloe, hiszen azt sem tudod, hogy ki ő!

Unicornlover21: Jó éjt Coop3r!

tumblr_nqo1l8m1wz1uzbkv9o1_500.jpgPötyögöm, mintegy mentsvárként ezt a három szót, de már csak a testem képes rá, a lelkem rég a rózsaszín felhők között jár. Ó, szent egek! Alig várom, hogy holnap végre visszaköltözzek. Ha ilyen derék dokik várnak rám, hát én nem leszek semmi jónak sem az elrontója!

Esküszöm!

 


Képek: tumblr.com

 Chloe egy 21 éves, feltörekvő egyetemista a New York-i Egyetemen, aki komoly gondok előtt áll. Ez elsősorban abban merül ki, hogy immár 3 éve nincsen romantikus kapcsolata egyetlen férfival sem. Így amikor az interneten rátalál egy különleges oldalra, kap az alkalmon és beregisztrál. Fülledt beszélgetésbe kezd egy 24 éves orvostanhallgatóval, akiről csak néhány adatot tud. A Coop3r felhasználónevet viselő fazon azonnal bechateli magát a lány szívébe, habár fogalma sincs róla, hogy ki az illető. Már csak a bonyodalmak hiányoznak...

A bejegyzés trackback címe:

https://juliev.blog.hu/api/trackback/id/tr67786158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása